Gevelreiniging

elke steen weer als nieuw

Gevelreiniging in Alkmaar: uw gevel weer als nieuw

Gevels krijgen flink wat te verduren. Harde wind, regenval, sneeuw, vorst; het klimaat laat zijn sporen na. Vervuiling, zoals mos en kalkvorming, kan op termijn grote nadelige gevolgen hebben. Wilt u er zeker van zijn dat u zorgeloos en comfortabel kunt blijven wonen en werken? Dan is het belangrijk dat uw gevel in goede staat verkeert. Gevelreiniging maakt gevels sterk, vochtdicht en vooral schoon. Is uw gevel toe aan een opknapbeurt? Wij maken uw gevel weer als nieuw, steen voor steen. Mooi om naar te kijken, fijn om in te wonen. Voegbedrijf Pannekeet maakt voor het reinigen van gevels gebruik van duurzame, milieuvriendelijke materialen en is in het bezit van alle benodigde (veiligheids-)certificaten.

Zonder verstuiving gevels vocht- en zandstralen

Voor het reinigen van een gevel bieden we verschillende gespecialiseerde werkwijzen. Matig of zwaar vervuilde gevels worden gereinigd met vocht- en zandstralen. Bij deze reinigingstechniek wordt gebruik gemaakt van een mengsel van water, lucht en zand om de gevel onder hoge druk te reinigen. Deze methode van gevelreiniging is geschikt voor elke steensoort. Het vochtige straalzand voorkomt bovendien verstuiving. Het straalmiddel dat wij gebruiken is Olivine-zand uit Noorwegen. De specifieke eigenschappen van dit mineraalzand maken dit product tot het perfecte instrument voor het reinigen van (stenen) gevels en beton.

Effectieve gevelreiniging met reinigingspasta’s

Een andere manier van gevelreiniging is chemisch reinigen met een reinigingspasta. Deze zeer effectieve werkwijze is onder meer geschikt voor zwaar vervuilde gevels, maar kan niet op elke ondergrond worden toegepast. De pasta’s zijn gemaakt van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare materialen. Het pasta-reinigen gebeurt in combinatie met kokend water en is een veelomvattende, maar zeer effectieve handeling voor een langdurig stralend eindresultaat. Met name rode bak- en gevelstenen krijgen door deze reinigingsmethode de oorspronkelijke, authentieke uitstraling terug. Voor geel- en okerkleurige stenen en gevels raden wij vocht- en zandstraalreinigen aan.

Uw gevel reinigen in Alkmaar? Maak een afspraak!

Welke werkwijze het beste geschikt is voor uw woning of bedrijfspand, vertellen we u graag op locatie. Aan de hand van een inspectie van de gevel of het object kunnen we op basis van de geconstateerde vervuiling de reinigingsmethode bepalen die uw woning weer kleur geeft. Genieten van een blijvend resultaat? Kies er dan voor om uw gevel na het reinigen te impregneren. Deze beschermlaag laat u langer van een mooie gevel genieten en houdt daarnaast vocht buiten de deur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van gevelreiniging? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Laat uw gevel reinigen en geef het een nieuw leven

Neem vandaag nog contact op en wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

Scroll naar top